Dezenfeksiyon Nedir?
Hastalık yapma özelliği bulunan mikropların uzaklaştırılması ve tamamen ortadan kaldırılması işlemine dezenfeksiyon denir. Dezenfekte işlemi, geniş bir aralığı tanımlar. Dezenfekte işleminde, genelde kimyasalların oluşturduğu dezenfektanlar kullanılır. İki farklı dezenfeksiyon yöntemi bulunur. Biri yüksek ısı derecesi kullanılarak ve mikroorganizmaları tamamen yok etme amaçlanarak yapılır; diğeri de yüksek düzeyli soğuk sisleme yöntemi ile geniş sprekturumlu dezenfeksiyondur.
Dezenfeksiyon İşlemleri için Tercihiniz ALP İLAÇLAMA
Tüm dezenfeksiyon işlemleri için Aydında Tek Biyosidal Uygulama 1. Grup (Dezenfetan, Dezenfekte işlemi) Ruhsatlı ALP ilaçlama başvurmak, yapabileceğiniz en doğru tercihtir. Çünkü ALP İlaçlama olarak dezenfeksiyon işlemleri profesyonel ve deneyimli Yüksek kimyager ve Ziraat Mühendis kadromuzla hizmetinizdeyiz.
[twwr-whatsapp-chat id=”180″]
ARAÇ DEZENFEKSİYONU
Evinizin dezenfekte işlemi kadar, hergün kullandığımız toplu taşıma araçları veya Şahsi aracınızı dezenfekte yaptırıyor musunuz? Küresel olarak dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs (Covid-19 )’e karşı önlemler, gerek ulusal gerekse uluslararası çapta artırılıyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlere yol açan Covid – 19 salgınının önüne geçilebilmesi için kişisel hijyen ve sosyal mesafe önemli rol oynuyor.
“ARABALARIMIZ SOKAK GİBİ”
Ailemizle bindiğimizde de neredeyse omuz omuza çok küçük bir alanda yakın mesafede oturuyoruz. Her yere temas ediyor, klimadan gelen havayı hepimiz ortak soluyoruz. Dışarıdan gelen her şeye maruz kalan araçlarımız neredeyse bir sokak gibi adeta. Klima sistemiden oluşan zararlı organizmalara karşı virüslere karşı araç dezenfekte işlemi yaptırmayı unutmayın.
Araba Dezenfeksiyonunda dikkat edilecek hususlar.
- Araç temiz olmalı
- Klima sistemi aktif çalışmalı
- Aracdan indiğinizde veya bindiğinizde kesinlikle dezenfektan kullanılmalı
Araç Dezenfeksiyonu Nekadar Sürüyor?
- Toplamda ortalam 10dk’lık bir işlem.
daha geniş bilgi için: 0256 911 0256
EV DEZENFEKSİYONU
EV NASIL DEZENFEKTE EDİLİR?
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve önlem alınmadığı takdirde ciddi hayati risk yaratan korona virüsü ile mücadelenin en etkili yollarından biri hijyene dikkat etmek ve dezenfeksiyon işlemini asla aksatmamak. Temizlik, dezenfeksiyon ve sterilizasyona yeteri kadar önem verildiği takdirde virüslerin yayılma hızı da durdurulabiliyor. Yaşam alanlarımız olan evlerimiz ve ofislerimiz ne kadar temiz? Kişisel temizlik ve alan temizliğine yeteri kadar önem veriyor muyuz? Doğru bir dezenfekte işlemi nasıl olmalı. Ev temizliği virüs ve bakterilerden korunmak için bir hayli önemli. Hele ki salgın haline gelen virütik durumlarda. Evdeki her oda her çeşit mikroorganizmadan arındırılacak şekilde dezenfekte edilmeli. Öncelikle Halk Sağlığı Bakanlığından Onaylı Biyosidal Uygulama izin belgeli Profesyonel firmaların düzenli olarak evinizi dezenfeksiyonunu sağlamanız. Sonra Her sabah yatakları havalandırmak, nevresim ve çarşafları sık sık değiştirmek, yatak odalarındaki komodin ve şifonyerlerin üzerini çok fazla eşyayla doldurmamak, her gün mutlaka genel bir temizlik yapmak, gün aşırı toz almak, çok toz tutan perde ve storları düzenli aralılarla temizlemek sadece virüslerin yayılma dönemlerinde değil tüm yaşam boyunca sağlıklı yaşamak için gereklidir.
“EV DEZENFEKSİYONU YAPILIRKEN DİKKAT EDELİM”
Ev dezenfekte edilirken mutfak, tuvalet, banyo ve yatak odalarının hijyeninde daha titiz davranılmalı ve temizlik işlemi düzenli olarak yapılmalıdır. Ayakkabı ile ev içinde dolaşmak da dış ortamdaki virüs ve bakterileri ev ortamına taşıyacağından ayakkabıların ev zemini ile temas etmemesine özen gösterilmelidir. Mevsim kış bile olsa evi her gün mutlaka havalandırmak gerekir; çünkü havasız bir ortam yapılan temizliğe de gölge düşürür. Bol oksijen ve yenilenmiş bir hava için dezenfekte işleminde mutlaka ev havalandırılmalıdır. Evi dezenfeksiyonu yeterli mi? Elbette ilk koşul bu olmalı. Ama ev ortamını daima steril tutmak da virüslerden korunmak için son derece önemli. Bu arada giysiler mutlaka havalandırılmalı ve düzenli olarak yıkanmalıdır.
KELİME OYUNLARINA KANMAYIN!
Nedir bu BİYOSİDAL ÜRÜN TİPLERİ VE TANIMLARI??
BİYOSİDAL ÜRÜN TİPLERİ VE TANIMLARI
1. ANA GRUP: Dezenfektanlar ve Genel Biyosidal Ürünler
Bu ürünlere yıkama losyonları, pudralar ve benzer ürünler gibi biyosidal etkisi olmayan temizleme ürünleri girmez.
1. Ürün Tipi: İnsan hijyeni ile ilgili biyosidal ürünler
Bu gruptaki biyosidal ürünler insan hijyeni için kullanılan ürünlerdir.
2. Ürün Tipi: Kişisel alanlarda ve umumi alanlarda kullanılan dezenfektanlar ve biyosidal ürünler
Hava, yüzey, eşya, ekipman ve mobilyaların dezenfeksiyonunda kullanılan (hastane yüzey dezenfektanları ve yosun öldürücü ürünler dahil olmak üzere kişisel, umumi ve sınai alanlarda) gıda ve yemlerde doğrudan kullanılmayan ürünlerdir. Kullanım alanlarına yüzme havuzları, akvaryumlar, banyo suları ve diğer sular; klima sitemleri, sağlık kuruluşları ve diğer kurumlardaki duvar ve yerler, kimyasal tuvalet malzemeleri, atık sular, hastane atıkları, toprak ve diğer substratlar (oyun sahalarında) dahildir.
3. Ürün Tipi: Veteriner hijyenine yönelik biyosidal ürünler
Bu gruptaki biyosidal ürünler veteriner hijyeni ve hayvanların tutulduğu, taşındığı ya da yaşadığı yerlerde kullanılan ürünlerdir.
4. Ürün Tipi: Gıda ve yem alanlarında kullanılan dezenfektanlar
Ekipmanların, saklama kaplarının, tüketim aletlerinin, yüzeylerin ve üretimle bağlantılı olan boru hatlarının, insan ve hayvanlar için gıdanın, yemlerin ya da içeceklerin taşınması, depolanması ya da tüketiminde kullanılan aletlerin dezenfeksiyonunda kullanılan ürünler.
5. Ürün tipi: İçme suyu dezenfektanları
İçme sularının dezenfeksiyonunda kullanılan ürünlerdir. (insan ve hayvanlar için)
3. ANA GRUP: Haşere Kontrolü için kullanılan biyosidal ürünler
14. Ürün Tipi: Rodentisitler – Fare, sıçan ya da diğer rodentlerin kontrolünde kullanılan ürünler.
15. Ürün Tipi: Avisisitler – Kuşların kontrolünde kullanılan ürünler.
16. Ürün Tipi: Mollusisitler – Mollusca grubu canlıların kontrolünde kullanılan ürünler.
17. Ürün Tipi: Pisisitler -Balıkların kontrolünde kullanılan ürünler, bu ürünlere balık hastalıklarında kullanılan tedavi ürünleri dâhil değildir.
18. Ürün Tipi: Insektisitler, akarisitler ve diğer artropodların kontrolünde kullanılan ürünler.
19. Ürün Tipi: Kovucular ve Çekiciler
Zararlı organizmaların kontrolünde kullanılan ürünler (pire gibi omurgasız, ya da kuş gibi omurgalı), kovma ya da çekme özelliğinden dolayı, insan ya da hayvan hijyeninde dolaylı ya da dolaysız olarak kullanılan ürünlerdir.